Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékeink

Szélmérő

A szélmérő (másként anemométer) a szél sebességének mérésére szolgáló meteorológiai műszer. 

A hajós szélmérők általában egy kijelzőn vagy műszeregységen keresztül jelenítik meg a mért adatokat, amelyek segítségével a hajósok könnyen követhetik a szelet és reagálhatnak a változó szélviszonyokra. A pontos szélsebesség és irány ismerete fontos a vitorlázás során, mivel segít a vitorlás legoptimálisabb beállításait megválasztani és biztonságosan manőverezni a hajót.

A vitorlás hajókon alkalmazott szélmérők különböző típusokban és formákban léteznek, de a két fő kategóriába sorolhatók: mechanikus és az elektronikus szélmérők.

A hagyományos típusú szélmérők úgy működnek, hogy a szél hatására, annak sebességétől és iránytól függően alkatrészeik mozgásba lendülnek és így képesek mérni a szél irányát és sebességét.

Ha szeretnél bővebben olvasni a Beaufort szélerősség-skála - meteorológiai fokozatrendszerről, melyet 1805-ben Francis Beaufort, a brit flotta ír sorhajókapitánya dolgozott ki a tengeri szél erősségének megfigyelésére és osztályozására, akkor kattints ide.

A mindig naprakész a pontos széladatok tekintetében, válaszd a számodra leginkább megfelelő szélmérőt!

A Garmin szélmérői rendkívüli pontossággal mérik a szélsebességet, TWS-t (true wind speed) és a szélszöget, TWA-t (true wind angle). Használatukkal naprakész információkat kaphatsz az aktuális széljárásról.

 

Rendezés:
A Garmin szélmérői igen népszerűek a vitorlázók körében, segítségükkel pontosabban lehet tervezni a sporttevékenységeket, jobban ki lehet használni a szél erejét, így hatékonyabbá, élvezetesebbé és biztonságosabbá válik a vitorlázás.