Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékeink

BLOG

Fontosnak tartjuk, hogy BLOG sarkunk is tükrözze a szenvedélyünket, a vitorlázást és a hajózást. Szeretnénk olyan tartalmakat készíteni, amelyek inspirálnak, informálnak és érdekelnek Titeket! Igyekszünk minél több hasznos tanácsot, érdekességet és tippet megosztani veletek, a vitorlázás és hajózás témakörében. Szeretnénk, ha nem csak a kezdő vitorlázók, hanem a tapasztaltabb hajósok is találnának számukra érdekes bejegyzéseket. Kiemelten fontosnak tartjuk a vitorlázó közösség informálását legyen szó bármilyen vitorlázáshoz kapcsolódó hírről, eseményről, programról vagy akár új termékről.

Facebook és Instagram oldalainkon személyes történeteinket és programajánlóinkat is nyomon követhetitek. A közösségi médiában a saját vitorlázós élményeinkről, versenyeinkről és vitorlázáshoz kapcsolódó utazásainkról is beszámolunk. Kövessetek minket!

Ha bármilyen témában szeretnétek blogbejegyzést látni írjatok nekünk az info@naviter.hu e-mail címre!

Mi az AIS és hogyan működik?

Mi az AIS és hogyan működik?

2024. 04. 16. 13:45:00 Naviter

Az AIS (Automated Identification System) egy automatizált azonosítási rendszer, amelyet hajók használnak leginkább a tengeri navigáció során. Ez az okos rendszer lehetővé teszi a hajók számára, hogy egymást észleljék, kövessék és azonosítsák.

Vitorlás hajók tavaszi üzembe helyezése - mire figyelj - tippek a navitertől!

Vitorlás hajók tavaszi üzembe helyezése - mire figyelj - tippek a navitertől!

2024. 03. 21. 13:17:00 Naviter

A tavaszi üzembe helyezés az ideális időpont arra, hogy gondoskodj a vitorlásod átvizsgálásáról, szakszerű karbantartásáról, így a hajód biztonsággal állhat készen az új szezon kalandjaira.

A tihanyi visszhang és a balatoni kecskeköröm legendája

A tihanyi visszhang és a balatoni kecskeköröm legendája

2024. 03. 06. 12:43:00 Naviter

Mindegy hogy a Balatonnak melyik részén hajózol, hogy vitorlázol-e vagy elektromos hajód van erről a legendáról biztosan hallottál már! De tudod, hogy mi az igazság?

Tippjeink kezdő vitorlázóknak

Tippjeink kezdő vitorlázóknak

2024. 02. 21. 14:55:08 Naviter

Ha gyerekként nem voltál olyan szerencsés, hogy ebbe a „közegbe” bekerülj akkor sincs veszve semmi! Akár a Balatonon, akár a tengeren vitorlázol biztosan fantasztikus élményben lesz részed! Ha pedig annyira megtetszett a dolog, hogy nem csak utasként vennél részt ezeken a programokon, hanem a kapitánnyá válás útjára is lépnél íme néhány tippünk.

Calico Jack és a kalózzászló

Calico Jack és a kalózzászló

2024. 02. 15. 12:44:00 Naviter

Ahogy a vitorlás hajók szelik a habokat, egy név félretaszítja a víz csendjét: Calico Jack Rackham, a legendás angol kalózkapitány. Az ő zászlaja nem csak a félelem jelképe volt, Ő maga volt a szabadság és a kalandvágy megtestesítője is.

Február másodika a Vizes Élőhelyek Világnapja

Február másodika a Vizes Élőhelyek Világnapja

2024. 02. 02. 11:45:16 Naviter

1971-ben ezen a napon írták alá az iráni Ramsar városában a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek védelméről szóló megállapodást, mely Ramsari Egyezmény néven vált ismerté.

A hajózás és a rum

A hajózás és a rum

2023. 12. 08. 13:27:00 Naviter

Ha a rumra gondolunk, gyakran a nyílt tengeren vitorlázó tengerészek jutnak az eszünkben. Az angolok szerint nincs jobb tengerész a földön, mint a Brit Királyi Haditengerészet katonái, de mi tudjuk, hogy ez nem igaz! Az SSL Team Hungary Sámánjai 2023-ban bebizonyították, hogy a magyar vitorlázók a legjobb tengerészek a világon!

Hajók vízen tartása a téli időszakban

Hajók vízen tartása a téli időszakban

2023. 11. 15. 09:30:00 Naviter

Nézzük meg együtt, hogy miért alakult ki a hajók vízen tárolása, mik az előnyei és milyen elvek alapján működik a kikötőkben a téli, víz keringetésén alapuló hajótárolás.

Téliesítés a Balatonon

Téliesítés a Balatonon

2023. 09. 29. 14:52:00 Naviter

Mint minden évben idén is lassan elérkezik az idő, amikor el kell csomagolnunk a vitorlákat és a hajónknak védett helyet kell biztosítanunk. A hajód téli védelme beleértve a téliesítést egy igen felelősségteljes feladat és súlyos károkat okozhat, ha nem megfelelően végzed el.

Összegyűjtöttünk néhány hasznos információt számodra, hogy támogassunk a téliesítésben, akár vízen, akár szárazföldön tartod télen a hajódat.

Tippjeink a biztonságos kikötéshez

Tippjeink a biztonságos kikötéshez

2023. 09. 22. 11:20:00 Naviter

A kikötés vagy más néven dokkolás egy nyári élményvitorlázás során a "tihanyi Csövön átkelés" mellett talán az egyik legtöbb figyelmet és fegyelmet kívánó feladat. A legtapasztaltabb kapitányok számára is okozhat meglepetéseket. Érdemes néhány dologra odafigyelned, így biztonságosabb  és könnyebb is lesz ez a manőver.