Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékeink

Fender

A vitorlás hajókon használt fender vagy "hajóoldalvédő" a hajótest védelmét szolgálja. Jól jöhet kikötéskor, esetleg olyan manővereknél amikor a hajód véletlenül más hajókkal érintkezik. A fender mindig rugalmas anyagból készül, olyan mint egy "párna", amelyet a hajótestre vagy a partra, kikötési helyre szerelhetsz fel. Mindegy, hogy az kikötő, móló, ponton, vagy akár stég.

A fender típusa és mérete a hajó méretétől, típusától és használati körülményeitől is függ. Fontos megfelelő méretű és típusú fendert választani annak érdekében, hogy megfelelő védelmet nyújtsa a hajódnak.

A fender használatának néhány fő előnye a következő:

Védelem a kikötőben: amikor a hajó kiköt, a fender megvédi a hajótestet a kikötő falától vagy más hajóktól származó ütésektől és sérülésektől.

Védelem a hajó-hajó érintkezés során: amikor a hajók egymáshoz közel vannak, például egy kikötői manőver során, a fender megakadályozza a két hajó közötti közvetlen érintkezést, csökkentve ezzel a sérülés kockázatát.

Rugalmas védelem: a fenderek általában rugalmas anyagból készülnek, speciális gumiból vagy műanyagból, így képesek abszorbeálni a lökéseket és csillapítani az ütközéseket.

Könnyű kezelhetőség: a hajókon lévő fender könnyen rögzíthető a hajó oldalához, könnyen le is szerelhető. A partra rögzített fendert pedig elég egyszer felszerelned a kikötőhelyedre, onnantól kezdve nem sok teendőd van vele.

 

Rendezés: