Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékeink

Autopilot

Az autopilot rendszerek segítségével a hajó képes bizonyos funkciókat és manővereket önállóan végrehajtani a kapitány vagy a hajóvezető beavatkozása nélkül is. Segíti a navigációt, az iránytartást és a sebességszabályozást is. Az autopilot rendszer általában a hajó navigációs rendszerével van összekapcsolva, és számos szenzort használ, például GPS-t, iránytűt és sebességmérőt. Ezek a szenzorok folyamatosan figyelik a hajó pozícióját és állapotát. Az autopilot pedig a kapott információk alapján képes automatikusan és optimálisan irányítani a hajó kormányzását, annak érdekében, hogy az megtartsa a kívánt irányt és sebességet, erős szél vagy erős áramlatok esetén, akár órákon keresztül is.

Az autopilot használata lehetőséget teremt arra, hogy a kapitány más fontos feladatokra is koncentráljon, például a hajóbiztonság fenntartására, a hajóállapot ellenőrzésére vagy a navigációs terv frissítésére. Amennyiben az autopilot rendszer valamilyen akadályba ütközik a feladatteljesítés során, automatikusan bekapcsol az "alarm" funkció, mely általában hangjelzéssel hívja fel a figyelmet a kézi beavatkozás szükségességére. NAGYON FONTOS, hogy a kapitány mindig figyelemmel kísérje az autopilot munkáját és szükség esetén azonnal készen álljon közbelépni! 

Az autopilotot azoknak a hajósoknak ajánljuk, akiknek fontos, hogy hajóút még kényelmesebb legyen. 

A Garmin GHP Reactor autopilot sorozatának darabjai akkor is tartják az irányt, amikor élénk a szél, nagyok a hullámok vagy erősek az áramlatok. A rendszer könnyen telepíthető, gyorsan üzembe helyezhető és könnyen kalibrálható. Az eredmény az, hogy a fedélzeten mindenki élvezi a kényelmes utazást, miközben az irányhiba, az irányeltérés, a kormánylapát mozgása és az energiafogyasztás minimálisra csökken. A Garmin szabadalmaztatott Shadow Drive technológiája azt a biztonságot nyújtja a kapitányoknak, hogy minden esetben kezükben tarthatják az irányítást, még akkor is, ha az autopilotra támaszkodnak. A Shadow Drive rendszer automatikusan kikapcsolja az autopilotot, ha a kormány kézi erővel elfordításra kerül, így a kormányos bármikor képes saját maga manőverezni a hajóval.

Rendezés: