Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékeink

Radar

(Radio Detection and Ranging) rendszer egy olyan eszköz a hajókon, amely segít a navigációban és a biztonságos közlekedésben. A hajók radarjai különböző célokra használhatóak:

  1. Távolság és irány meghatározása: A radar lehetővé teszi a hajó számára, hogy pontosan meghatározza a körülötte lévő tárgyak távolságát és irányát még rossz időjárási viszonyok között is. Ez különösen hasznos lehet sűrű ködben vagy éjszaka.

  2. Hajók és tárgyak detektálása: A radar segít az előttünk haladó vagy közelben lévő hajók, szigetek, partok és más tárgyak detektálásában. Ez növeli a navigációs biztonságot, különösen olyan helyzetekben, amikor a látási viszonyok korlátozottak.

  3. Időjárás követés: A radar segít a meteorológiai körülmények figyelésében, például a viharok vagy más szélsőséges időjárási események követésében. Ez lehetővé teszi a hajószemélyzet számára, hogy időben készüljenek fel a változó időjárási körülményekre.

  4. Jelzési rendszer: A radar használható a különböző hajózásra vonatkozó szabályoknak való megfeleléshez, például más hajókkal való kollízió elkerülése céljából.

  5. Csapadék észlelés: Bizonyos radarrendszerek alkalmasak csapadék, például eső vagy hó észlelésére is, amely információ hasznos lehet a hajózás tervezése és végrehajtása szempontjából.

A radar tehát egy fontos navigációs eszköz a hajókon, amely növeli a biztonságot és lehetővé teszi a hatékonyabb közlekedést a tengeren.