Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékeink

Okosórák

A Garmin és a víz kapcsolata jóval régebbre datálható, mint a sportórák gyártása. A mai napig ez egy igen fontos szegmens, viszont itt is igaz, hogy a Garmin rendszerben gondolkodik: az összetett hajós hálózatok mellett nagyon sok órában találhatóak meg különféle vizes funkciók az egyszerű úszástól a hajós rendszerekhez való csatlakozásig, legyen az akár az autopilot vezérlése, vagy a Fusion hangrendszer irányítása. A Garmin sportórák mindegyike alkalmas – esetleg bizonyos korlátozásokkal – különféle vízisportokhoz. Léteznek viszont olyan modellek, amelyeknél kifejezetten ezek a sportágak vannak előtérben. 

Alapvetően vitorlás webáruház vagyunk ezért jó szívvel a Garmin quatix 7 sorozat óráit ajánljuk Neked, de bármilyen Garmin órát meg tudsz vásárolni nálunk! Ha nem a quatix 7 sorozatból szeretnél rendelni, küldd el érdeklődésedet az info@naviter.hu e-mail címre!

Rendezés:

QUATIX 7 PRO (ED XD)

399.900 Ft
Gyártó: Garmin
Cikkszám: GAR010-02803-81

QUATIX 7 BASE

251.990 Ft
Gyártó: Garmin
Cikkszám: GAR010-02540-61

QUATIX 7X SOLAR EDITION

431.990 Ft
Gyártó: Garmin
Cikkszám: GAR010-02541-61

VÍVOMOVE STYLE TÖBBFÉLE VÁLTOZATBAN

127.900 Ft -tól
Gyártó: Garmin
Cikkszám: SZUL_VIVOMOVE_STYLE

A Garmin sportórák legnagyobb részében megtalálható az úszás funkció. Ez alapvetően medencés úszást jelent, néhány típusnál pedig – jellemzően a multisport óráknál – a nyílt vízi úszás is elérhető. Bizonyos modellek megfelelően szorosra húzva, a beépített optikai szenzorral is képesek úszás közben pulzust mérni, ez azonban jóval pontatlanabb lehet, mint a pulzuspántos mérés. Ha tehát edzésedhez fontos a precíz pulzusadat, akkor mindenképpen válassz ehhez egy megfelelő pántot! Medencés úszásra alkalmas modellek: Forerunnerek az 55-östől felfelé, Fenix 6 és 7 család, Epix (gen2), Instinct 1-2, Vivo- és Venu sorozatok, Marq-sorozat, a kifejezetten úszásra fejlesztett Swim 2, valamint alapszinten a Vivomove 3 és Lily. Nyílt vízi úszást is támogató típusok: Forerunner 745, 945, Fenix 6-osok és 7-esek, Epix (gen2), Marq-ok, Instinct 1-2, Swim 2.

Az evezős sportok közé soroljuk a klasszikus evezést, kajakot, kenut, SUP-ot. Maga a táv és tempó mérése, a bejárt út rögzítése egyszerű feladat, ezt bármelyik GPS-es óra képes megtenni. Néhány típus kifejezetten ezen sportágak profiljaival is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy kifejezetten evezéshez kapcsolódó adatokat is láthatunk: pl. percenkénti csapássebességet, egy csapással az adott pillanatban vagy átlagosan megtett utat. Az evezős sportokat komolyabban támogató modellek: Forerunner 745, 945, Instinct, Fenix 6 család, Marq-ok.

A hajózáshoz, vitorlázáshoz idomított Marq Captain, valamint a Fenix 6 család alapjain nyugvó Quatix 6 és 6X modellek olyan speciális funkciókkal rendelkeznek, mint a virtuális startvonalat mutató sail assist, a hajó autopilot berendezésének vezérlése, vagy a Fusion hangrendszer elérése. Ezek mellett természetesen minden más sportág is elérhető ezeken az órákon, de a vizes műfajban adnak új értelmet a „multisport” szónak. Az Instinct Solar Surf modellek a dedikált surf profil mellett ár-apály adatokat is szolgáltatnak, és fokozottan ellenálló kivitelüknek köszönhetően egy deszkához vagy rudazathoz csapódást is könnyedén elviselnek.

Navigáció területén 3 eset lehetséges: semmi, track-szintű navigáció (csík a vaktérképen), illetve térképes navigáció. Az első esetben nincsenek komoly lehetőségek, az órád a navigálásban nem sokat tud segíteni. Azért itt is akadnak olyan típusok, amik legalább a rajthelyre visszavezetnek, még ha nem is a bejárt úton, hanem a rajthely irányát és távolságát mutatva. Sokszor a semminél ez is több. Ha legalább track-szintű navigációd van az órán (Forerunner 245, 745, alap Fenix 6-osok, Instinct), az már elég lehet arra, hogy pl. a Tisza-tó zeg-zugos víziösvényein visszatalálj a rajthoz, vagy segítsen, ha leszáll a köd. Nem csak a bejárt úton vezet vissza, hanem előre tervezett úton is végig tudsz így navigálni, bár nem fogod látni a körülötted található partszakaszt, csatornákat, szigeteket és egyebeket. Kétségkívül a legkomfortosabb megoldás, ha az órádon részletes térkép található: Forerunner 945, Fenix 6 család Pro/Sapphire tagjai, Marq-sorozat. Itt is navigálhatsz előre tervezett úton, miközben minden fontos információt látsz magad körül. De abban is nagy segítség a térkép, hogy vaktában nekiindulj, és menet közben találd ki, merre mennél, hol tudsz visszajutni a kiindulási helyre. Ha például SUP-os instant körön indulnál, az előre felrajzolt track, és a leírásban szereplő tereptárgyak alapján navigálsz, a térképes óra nagyon nagy segítség lehet. És ami a legfontosabb: ez a térkép mindig kéznél van, nem esik be a vízbe, nem kell rá vigyáznod. Az útvonalak megtervezésében segítségedre lehet a Connect saját útvonaltervezője (nyomd át légvonalra, ha vízen tervezel!), az ingyenes BaseCamp és az alá telepíthető térképek, vagy akár a mobilodon futó Garmin Explore alkalmazás.