Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékeink

Manuális Code 0 betekerő

Szeretnél gyenge szélben is mosolyt csalni a legénységed arcára? Ha igen használd Te is a Seldén manuális Code 0 betekerő rendszereit!

A Seldén manuális Code 0 - CX betekerő rendszereit a korlátcsigákon átvezetett végtelenített kötéllel lehet működtetni. A betekerő kötél a "double fearlead"-en (dupla korlát-kötélvezetőn) keresztül kerül a cockpitba vezetésre, ahol egy forgó seklis, siklócsapágyas (PBB50 vagy PBB60) violin csiga dupla kötélfogóval biztosítja. 

Hagyományos csigák nem alkalmazhatók a végtelenített kötél hátravezetéséhez a cockpitba, ezért van szükség a Seldén Double Fairlead / dupla korlát-kötélvezetőre, mely 25 vagy 30 mm-es korlátcsőre szerelhető. Code 0 betekerők mellett roll genakker rendszerek végtelenített köteleinek kezeléséhez is használhatod. Anyaga: üvegszál erősítésű kompozit és rozsdamentes acél. Megakadályozza a kötelek összegabalyodását, könnyen nyitható és zárható, segítségével megoldható a biztos és kíméletes kötélkezelés.

A CX rendszer néhány fontos jellemzője:

- fém "fogak" biztosítják a betekerő kötél megfelelő tapadását betekerés közben,

- kibomláskor a kötél eltávolodik a dobtól, ezzel biztosítva a szabad kitekeredést,

- a betekerődobban és a felső forgóban elhelyezett tömített acélcsapágyazás biztosítja a rendszer hosszú élettartamát,

- a rúgós zárstiftek segítségével könnyen csatlakoztathó a kötélszív a betekerődobhoz és a felső forgóhoz,

- minden acél elem nagy szilárdságú, Duplex rozsdamentes acélból készül melynek köszönhetően kisebb a szerkezetek súlya,

- az egyéb alkatrészek anyaga ütésálló üvegszállal erősített, poliamid kompozit.

Tudtad? Minél ellenállóbb egy kötél a csavarodással szemben, annál gyorsabb és biztosabb a vitorla feltekerése. A Seldén anti torziós kábele a legmerevebb a piacon, háromszor ellenállóbb a csavarodással szemben, mint a második legjobban teljesítő termék. A CX basic packhoz ezt külön kell megrendelni! Az AT-kábel a Code 0 vitorla első élén keresztül csatlakozik a felső forgóhoz és az alsó betekerő dobhoz. A rögzítéshez szükség van a speciális “kötélszorító bilincs az antitorziós (AT) kábel végeléséhez, a kötélszív rögzítéséhez” elnevezésű termékre.

Code 0 használatakor a vitorla elsőél-feszesség növelése érdekében a kötélterhelésnek nagyobbnak kell lennie, mint amennyit a normál felhúzócsigák és stopperek elbírnak. Ezért 2:1 arányú felhúzót kell kialakítani. A daed end verettel fix kötélvég rögzítési pontot kell kialakítani az árbócon, ahonnan a felhúzókötél indul, majd egy repülő csigán keresztül -mely a felső forgóra van rögzítve- vezetve érkezik a felhúzócsigába és onnan már fele erővel a stopperbe. Az árbócon való pozíciót szakembernek kell megadnia! A legtöbb esetben a Code 0 vitorlákat lejjebb kell felhúzni, mint a gennakereket és a spinnakereket. A betekerő dob és működtető kötele fixen telepíthető az orrba.

A CX alsó betekerődobhoz csatlakoztatva használhatod a Code 0 és a gennaker rendszert is. A szükséges adapter a Seldén által szabadalmaztatott Torlon golyóscsapágyazással és kötélzárral rendelkezik. Az adapter használata gyors vitorlacserét tesz lehetővé a Code 0 és gennaker között. 

Az itt található pdf minden fontos információt tartalmaz, böngészd át és írj nekünk! Ahhoz, hogy a Te hajódhoz legjobban passzoló rendszert választhassuk ki, biztosítjuk számodra szakmai segítségünket is. Kérünk, hogy e-mailben (info@naviter.hu) küldd el nekünk érdeklődésedet a hajód legfontosabb paramétereivel együtt.

Rendezés:

2:1 csiga, többféle méretben

64.990 Ft -tól
Gyártó: Seldén
Cikkszám: SZUL_2_1_CSIGA

Árbócszem, dead end bracket, többféle méretben

64.590 Ft -tól
Gyártó: Seldén
Cikkszám: SZUL_DEAD_END_BRACKET

Elfordulásgátló sekli, többféle méretben

18.890 Ft -tól
Gyártó: Seldén
Cikkszám: SZUL_ELF_GAT_SEKLI